Levering hver mandag til jylland og brofaste øer. Fri fragt fra 500 kr.

Nice Cream (Bananis) - Opskrift

Sund Økologisk Vegansk Is

Selvom sommeren er forbi kan trangen til is godt melde sig med jævne mellemrum. Og hvad gør man så lige når man gerne vil undgå mælkeprodukter? 

De seneste par år er det heldigvis blevet lettere at finde vegansk is alle steder, ligefra tankstationer til supermarkeder. Problemet er dog at det ikke ligefrem er nogen sund løsning, og ofte tilsat meget sukker. Der findes dog et bedre alternativ!

Det er her den såkaldte "Nicecream" kommer ind i billedet. Udover at smage virkelig lækkert er denne is også super nem at lave. Og når vi siger nem, så mener vi rigtig nem. Basisopskriften består nemlig kun af en ingrediens: 

Modne Bananer

Da bananer må siges at være sunde, ihvertfald i moderate mængder, kan vi her tilbyde jer en opskrift på en sund, økologisk og 100% vegansk is. Den er endda klar på kun 5 minutter. Velbekomme! 

Det er vigtigt at bananerne er godt modne og gerne lidt brune, da det er her de er sødest.  Bananerne fryses i forvejen og tages op lidt før brug. Derefter skal de bare have en tur i blenderen eller foodprocessoren, så har du en frisk gang Nicecream.

Økologisk Vegansk Is - Nicecream - Bananis - Bananer

Vi anbefaler at man du pepper isen lidt op ved at tilsætte noget smag. Vi har valgt at bruge et par dadler og en håndfuld blåbær, for en flot og velsmagende blå Nicecream. Det er dog kun fantasien der sætter grænser, næsten alt kan kommes i Nicecream; spinat, nødder, rosiner, rødbede, kakao, citron, lakrids, chili, avokado, m.m. Som sagt er det kun fantasien der sætte grænser.

Økologisk Vegansk Is - Nicecream - Ingredienser

Når du har besluttet dig for hvilken smag du gerne vil tilsætte din plantebaserede is, er det bare at smide alle ingredienser i en foodprocessor eller blender og give det en tur. Det er nødvendigt at stoppe et par gange undervejs og røre rundt for at sikre at alt bliver blendet godt sammen. 

Økologisk Vegansk Is. Med Blåbær og Dadler

Vegansk Is | Økologisk | Bananer, Blåbær, Dadler

Glem ikke toppings! Her har du mulighed for at tilsætte ekstra smag og næring, og så pynter det også rigtig godt, så du kan smide hele herligheden på Instagram med god samvittighed. Her har vi valgt kokosmel, blåbær, og mørk chokolade, men igen er det kun fantasien der sætter grænser.

Økologisk Vegansk Is - Bananis - Nicecream - Blåbær, Banan, Dadler, Kokos, Mørk Chokolade

 

Opskrift(2 portioner):
3 frosne modne bananer
2 dadler
1 håndfuld blåbær
Kokosmel og mørk chokolade til toppings
 
Fremgangsmåde:
1. Smid alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og blend!
2. Pynt og nyd en sund vegansk is
 

Skynd dig at få fingre i nogle modne bananer og smid dem i fryseren, så du også kan nyde plantebaseret bananis med god samvittighed!

Et godt tip: Det er tit muligt at få overmodne bananer gratis fra købmænd, supermarkeder eller grønthandlere da de ofte bare smides ud, hvilket er ærgeligt da de er perfekte til Nicecream. Så fyld endelig fryseren op så du altid er klar lave en gang bananis. 

God Appetit!

Indsend en kommentar