Buddha Bowl m. Falafler

Buddha bowl er de seneste par år blevet en meget populær ret.

Den er kendt for sit smukke og farverige udtryk, men også for at være en let og mættende måde at spise en salat på.

Herunder får du en vegansk opskrift på buddha bowl, som ikke bare er sund og smuk at se på.

Den smager også helt fantastisk, da alle råvarer er udvalgt med omhu, så de både bidrager med smag og næring. Alle ingredienserne er økologiske, og så er retten hurtig at bikse sammen. 

Hvad er en buddha bowl?

Det er der mange, der er i tvivl om, og der findes også mange forskellige opskrifter på buddha bowl.

Kort sagt er buddha bowl en smuk ret, der kan varieres alt efter sæson. Det er en salatskål med forskellige komponenter, og den består typisk af farverige grøntsager, korn, en proteinkilde og en lækker dressing, der binder det hele sammen.

Der er ikke nogen fast definition på en buddha bowl, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Men en ting er sikkert, og det er, at det er en måltidssalat fyldt med smag, mæthed og næring!

Buddha Bowl

Buddha bowl

Der er ikke nogen fast definition på en buddha bowl, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Men en ting er sikkert, og det er, at det er en måltidssalat fyldt med smag, mæthed og næring.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken vegansk
Antal 4
Kalorier 460 kcal

Ingredienser
  

Falafel

  • 170 g tørrede kikærter lægges i blød natten over eller mindst 8 timer
  • 20 g persille bredbladet
  • 50 g løg
  • 15 g hvidløg
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk gurkemeje.

Rødbedehummus

  • 100 g rødbede skrællet
  • 250 g kikærter fra dåse 1 dåse, drænet.
  • 25 ml citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 10 g hvidløg ca. 2 fed
  • 25 g tahin
  • 15 ml olivenolie
  • 50 ml vand.

Quinoa/søde kartofler

  • 175 g quinoa
  • 250 g sød kartoffel
  • 0,75 spsk olivenolie
  • 0,75 tsk salt
  • 0,75 tsk timian.

Grønkål

  • 150 g grønkål afstilket
  • 20 ml olivenolie
  • 15 ml sirup
  • 5 ml æblecidereddike.

Sådan gør du
 

Falafler:

  • Kikærter lægges i vand og stilles til side natten over.
  • Efter iblødsætningen drænes kikærterne.
  • Persille skylles og duppes tør i et viskestykke.
  • Persillen hakkes groft og lægges nederst i en foodprocessor eller god blender.
  • Samtlige ingredienser blendes, til massen er ensartet, men stadig grynet. Blend i ca. et minut.
  • Falaflerne frituresteges i rapsolie, der er opvarmet til 160-180 grader. De steges, indtil de er gyldenbrune. Det vil sige ca. to til fire minutter i olien.

Rødbedehummus:

  • Rødbederne skrælles og indpakkes i sølvpapir. De bages ved 200 grader i 60 minutter. Derefter stilles de på køl, stadig indpakket i sølvpapir.
  • Alle ingredienser blendes på fuld styrke i blender til en lind og cremet masse. Derefter afkøles massen.
  • Quinoa/søde kartofler:
  • De søde kartofler blandes med olie, salt og timian og bages i ovnen på 180 grader i 20-30 min. Kartoflerne blandes med kogt quinoa.

Grønkål:

  • Grønkålen afstilkes, skylles, tørres og snittes fint.
  • Kålen blandes derefter med marinaden og vendes forsigtigt med hænderne for ikke at presse for meget saft ud af grønkålen.

Næringsindhold

Kalorier: 460kcal

Del denne opskrift:

Del på facebook
Facebook
Del på email
Email
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Bedømmelse




Andre spændende opskrifter:

Veganske Tarteletter

Veganske Tarteletter

Disse veganske tarteletter er et lækkert bud på en klassisk tartelet i nye klæder, og den vil med garanti vække begejstring hos hele familien.
De veganske tarteletter er populære til både hverdag og fest, og du kan servere dem som forret eller hovedret alt efter anledningen. Uanset hvad, så kan du være sikker på, at de bliver spist med velbehag.

Læs mere...
Vegansk Lasagne Tæmpeh

Vegansk Lasagne

Den klassiske lasagne er en populær spise, og retten er efterhånden blevet en favorit hos mange børn og voksne. Lasagnen er derfor ofte på menuen

Læs mere...
Vegansk Kikærtegryde

Kikærtegryde

Herunder får du en opskrift på indisk kikærtegryde, der er fyldt med varme og en masse skønne krydderier. Retten er perfekt til de kølige dage,

Læs mere...