Kikærtegryde

Herunder får du en opskrift på indisk kikærtegryde, der er fyldt med varme og en masse skønne krydderier. Retten er perfekt til de kølige dage, hvor du skal have noget at varme dig på.

Det indiske køkken frister med mange skønne retter, og denne veganske kikærtegryde er ikke en undtagelse. Den er indisk inspireret med de varme krydderier, som giver den gode smag. Derudover indeholder den en god mængde protein på grund af kikærterne, så du er garanteret en god mæthed. Derudover indeholder den lækre grøntsager og en cremet sovs, der sætter prikken over i’et.


Kikærtegryden minder om den populære ret butter chicken på grund af krydderierne, den cremede sovs og risene, men med kikærtegryden kommer du bestemt ikke til at savne kyllingen.

Kikærtegryden er nem og hurtig at lave, og du kan med fordel lave en dobbelt portion, så du har til frokosten dagen efter eller fryseren. Den smager mindst lige så godt dagen efter, og du får stadig en ret, der er fuld af farve, næring og smag.

Herunder får du en opskrift på indisk kikærtegryde, der er fyldt med varme og en masse skønne krydderier. Retten er perfekt til de kølige dage, hvor du skal have noget at varme dig på.

Det indiske køkken frister med mange skønne retter, og denne veganske kikærtegryde er ikke en undtagelse. Den er indisk inspireret med de varme krydderier, som giver den gode smag. Derudover indeholder den en god mængde protein på grund af kikærterne, så du er garanteret en god mæthed. Derudover indeholder den lækre grøntsager og en cremet sovs, der sætter prikken over i’et.  

Kikærtegryden minder om den populære ret butter chicken på grund af krydderierne, den cremede sovs og risene, men med kikærtegryden kommer du bestemt ikke til at savne kyllingen.

Kikærtegryden er nem og hurtig at lave, og du kan med fordel lave en dobbelt portion, så du har til frokosten dagen efter eller fryseren. Den smager mindst lige så godt dagen efter, og du får stadig en ret, der er fuld af farve, næring og smag.

Vegansk Kikærtegryde

Kikærtegryde

Herunder får du en opskrift på indisk kikærtegryde, der er fyldt med varme og en masse skønne krydderier. Retten er perfekt til de kølige dage, hvor du skal have noget at varme dig på.
No ratings yet
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 35 min
Køkken Indisk, vegansk
Antal 4
Kalorier 350 kcal

Ingredienser
  

  • 0,5 spsk olivenolie
  • 125 g løg
  • 10 g hvidløg 2 fed
  • 75 g rød peber
  • 5 g rød karrypasta
  • 7,5 g tomatpuré
  • 3/4 tsk stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk sød paprika
  • 3/4 tsk salt
  • 250 g kikærter 1 dåse
  • 400 g hakkede tomater 1 dåse
  • 400 ml kokosmælk 1 dåse
  • 3/4 spsk. citronsaft
  • 1,5 tsk. tamari/sojasauce
  • 1,5 tsk. ahornsirup
  • 100 g frossen spinat
  • 100 g frosne ærter.

Sådan gør du
 

  • Løg og hvidløg hakkes fint.
  • Kom lidt olie i en gryde, og tilsæt løg og hvidløg. Steg løgene på middel varme, til de er møre og blanke.
  • Tilsæt karrypasta, tomatpuré og krydderier, og steg i kort tid for at varme krydderierne igennem og aktivere aromaerne.
  • Snit peberfrugt efter eget ønske.
  • Dræn kikærterne, skyl dem, og tilsæt dem til retten sammen med rød peberfrugt. Det hele steges igennem i et par minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk samt citronsaft, tamari og ahornsirup, og varm det hele ved middel varme, til det koger.
  • Tilsæt spinat, og varm det hele, indtil spinaten er tøet op, og tilføj til sidst ærter. Servér straks med ris, quinoa eller brød.

Noter

Tips:
• Ærternes flotte farve forsvinder hurtigt, hvis de koger for længe. Derfor tilsættes de til sidst.
• Hvis du ikke har frossen spinat, kan frisk spinat også sagtens bruges.
• Anvend tamari i en glutenfri udgave. Tamari kan købes i større supermarkeder.
• Lav gerne en dobbelt portion, da retten smager mindst lige så godt dagen efter. Den kan også sagtens fryses ned.
• Prøv med andre krydderikombinationer. Tilsæt evt. stødt koriander, røget paprika eller frisk chili, hvis du er til endnu mere smag.

Næringsindhold

Kalorier: 350kcal

Del denne opskrift:

Del på facebook
Facebook
Del på email
Email
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Bedømmelse




Andre spændende opskrifter:

Veganske Tarteletter

Veganske Tarteletter

Disse veganske tarteletter er et lækkert bud på en klassisk tartelet i nye klæder, og den vil med garanti vække begejstring hos hele familien.
De veganske tarteletter er populære til både hverdag og fest, og du kan servere dem som forret eller hovedret alt efter anledningen. Uanset hvad, så kan du være sikker på, at de bliver spist med velbehag.

Læs mere...
Vegansk Lasagne Tæmpeh

Vegansk Lasagne

Den klassiske lasagne er en populær spise, og retten er efterhånden blevet en favorit hos mange børn og voksne. Lasagnen er derfor ofte på menuen

Læs mere...
Vegansk Kikærtegryde

Kikærtegryde

Herunder får du en opskrift på indisk kikærtegryde, der er fyldt med varme og en masse skønne krydderier. Retten er perfekt til de kølige dage,

Læs mere...