Klimamærkning – Klimato

Hos Gaia betyder klimaet meget i alle de aspekter, vi arbejder med. Netop derfor har vi fået lavet en mærkningsordning i samarbejde med Klimato, så vi kan se, hvor meget hver af vores retter har af klimaaftryk.

Madindustrien er skyld i 25 % af den samlede CO2 udledning på verdensplan, og vi vil være medvirkende til, at det tal falder markant. Dette er også en af hovedårsagerne til, at vi indgik et samarbejde med Klimato, da de har undersøgt udledningen af alle vores retter.
På den måde kan du som forbruger se, hvad der har mindst aftryk på klimaet, og dermed kan vi hjælpe dig med at træffe det mest oplyste valg.

I dag udleder et måltid i Skandinavien i gennemsnit 1,7 kg. CO2, og vi skal ned på 0,5 kg. C02 for at nå FN verdensmål.
I Gaia har vi et gennemsnit på 0,4 kg CO2 pr. måltid, men vi har bestemt en målsætning om, at vi skal længere ned i den nærmeste fremtid. Vi vil være måned fremlægge en rapport over vores samlede udledning, samt udledning pr måltid så vi selv og alle vores kunder kan følge med i udviklingen.

Klimaaftrykket bliver vurderet på baggrund af en række parametre ift., hvordan den enkelte ret er produceret. Der bliver taget højde for flere elementer i produktionsfasen herunder den rå materialeudvinding, landbruget, fabriksforarbejdningen og transport.

Vi håber at vi med dette tiltag kan skubbe til udviklingen og få både forbrugere og producenter til at blive mere bevidste om madens Co2 udledning, og dermed være i stand til at nemt træffe det grønne valg