Bestil


Mit Hololi


Mere

Deadline for levering d. 6. Feb
3
Dage
14
Timer
31
Min

Tæmpeh Rendang

Rendang med Quinoa

Tæmpeh Rendang

Rendang er en traditionel indonesisk karryret fra øen Sumatra. CNN har i flere omgange kåret Rendang, som verdens lækreste mad på en top 50 liste.
Vi har påtaget os den udfordring at lave den i en plantebaseret udgave. Om det er verdens lækreste ret, må være op til dig at vurdere. Vi synes vi er kommet rigtig tæt på!
Citrongræs, ingefær, hvidløg, tørret chili og rød karry pasta, er tilsammen basen, som sørger for at der er smæk for skillingen! Det betyder også, at denne ret måske er for stærk til nogle!
Dansk produceret tæmpeh, udgør det fyldige og proteinrige element, hvortil der kommer nogle danske og økologiske grøntsager, som gør at retten bliver lettere og en smule mere “fordansket”.
No ratings yet
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Køkken Indonesisk
Antal 4
Kalorier 350 kcal

Ingredienser
  

  • 7 g frisk ingefær
  • 17 g citrongræs
  • 17 g hvidløg
  • 1 spsk chiliflager
  • 25 g rød karry pasta
  • 200 g tæmpeh
  • 200 g hvidkål
  • 235 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 335 ml vand
  • 15 g bouillonpulver
  • 370 ml kokosmælk
  • ½ tsk salt
  • 1.5 spsk tamari
  • 1 tsk kokossukker

Sådan gør du
 

  • Frisk ingefær skrælles, enderne skæres fra og det skylles grundigt.
  • Enderne skæres fra frisk citrongræs og skylles grundigt.
  • Ingefær og citrongræs blendes sammen med de øvrige rester til karrybasen, herunder hvidløg, chiliflager og rød karrypasta.
  • Kartofler skæres ud i tern på ca. 20 x 20 mm og gulerødder på ca. 8 mm. Hvis gulerødderne er meget brede, deles de i 2.
  • Tæmpeh skæres i skiver skal være ca 5-8 mm pr skive.
  • Kålhovedet deles i kvarte, stokken fjernes, og derefter halveres de på tværs. Snittes ud i stykker på ca. 5 mm.
  • Først steges karry-base med kokosolie ved høj varme.
  • Tæmpeh, kartofler, gulerødder og de tørre krydderier tilsættes. Steges i få minutter.
  • Herefter tilføjes vand, tamari og kokosmælk. Retten skal simre i ca. 20-30 min.
  • Snittet kål tilsættes, når gulerødder og kartofler er næsten møre. Lad den simre videre under hyppig omrøring, indtil kålen er faldet lidt sammen og grøntsagerne er kogt igennem men stadig har bid.
  • Smag til med salt og evt. kokossukker for mere sødme!

Næringsindhold

Serving: 325gKalorier: 350kcal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedømmelse