Veganske Tarteletter

Herunder finder du en vegansk opskrift på tarteletter fyldt med en masse gode sager. For hvem kan ikke lide en god og velsmagende tartelet?

Tarteletter er en klassisk ret, og det er ofte en favoritret hos store som små.

Tarteletter er dog meget mere end en klassisk sovs med høns og asparges, som mange kender den.

Disse veganske tarteletter er et lækkert bud på en klassisk tartelet i nye klæder, og den vil med garanti vække begejstring hos hele familien.

De veganske tarteletter er populære til både hverdag og fest, og du kan servere dem som forret eller hovedret alt efter anledningen. Uanset hvad, så kan du være sikker på, at de bliver spist med velbehag.

De veganske tarteletter er hurtige og nemme at lave. De økologiske ingredienser er valgt med omhu for at få så meget næring og smag i tarteletterne som overhovedet muligt.

Vidste du, at ordet tartelette stammer fra Frankrig og betyder lille tærte?

Her laves de ofte i en sød udgave og bruges som dessert.

I Danmark har vi lavet vores egen salte version med sprøde bunde af butterdej og en cremet sovs.

Med tiden er den klassiske tartelet blevet udviklet, og der er kommet flere versioner til. Her er de veganske tarteletter begyndt at komme i mange lækre udgaver.

Veganske Tarteletter

Veganske tarteletter

De veganske tarteletter er populære til både hverdag og fest, og du kan servere dem som forret eller hovedret alt efter anledningen. Uanset hvad, så kan du være sikker på, at de bliver spist med velbehag.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Dansk, vegansk
Antal 4
Kalorier 500 kcal

Ingredienser
  

  • 500 ml sojamælk
  • 25 gram smørbar
  • 1 dåse hvide aspargessnitter og aspargesvand 430 ml og 240 g drænet vægt
  • 175 g blomkål
  • 250 g frosne ærter
  • 250 g butter beans drænet
  • 10 g grøntsagsbouillon
  • 1/4 tsk peber
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk gærflager
  • 30 g hvedemel
  • 30 g majsstivelse
  • 2 dl vand.

Sådan gør du
 

  • Blomkål skylles og fordeles i mellemstore buketter, hvorefter de skæres i tykke skiver på ca. 1 cm.
  • Soyamælk, aspargesvand, blomkål og smørbar opvarmes under hyppig omrøring. Pas på, mælken ikke brænder på. Krydderier og bouillon tilsættes.
  • Butter beans drænes, og ærterne klargøres
  • Når sovsens småkoger tilsættes butter beans og aspargessnitterne. Retten bringes atter i kog under hyppig omrøring.
  • Undersøg, om blomkålen har fået nok. Den må meget gerne have lidt bid, men den skal ikke være for hård.
  • Hvedemel, majsstivelse og vand blendes med en stavblender og tilsættes retten under omrøring.
  • Ærter tilsættes til sidst sovsen, som omrøres igen. Vær sikker på, at sovsen er jævnet. Tilsæt mere vand, hvis det ønskes, men husk, at sovsen tykner en smule, når den køler af. Smages til med salt, peber og gærflager.
  • Serveres med varme tarteletbunde, der har fået 5 minutter på 180 grader i en almindelig ovn.
  • Drys gerne med friskhakket persille eller karse.

Noter

Prøv at udskifte blomkål med gulerødder eller andre grøntsager. Vær dog opmærksom på, at de bliver skåret i mindre stykker, så de kan koges møre i sovsen.
Prøv at bruge jackfrugt i stedet for butter beans. Her vil du miste næringen og især proteinet fra bønnerne, men du får i stedet smagen af mørt ”kyllingekød”.

Næringsindhold

Kalorier: 500kcal

Del denne opskrift:

Del på facebook
Facebook
Del på email
Email
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar

Bedømmelse




Andre spændende opskrifter:

Veganske Tarteletter

Veganske Tarteletter

Disse veganske tarteletter er et lækkert bud på en klassisk tartelet i nye klæder, og den vil med garanti vække begejstring hos hele familien.
De veganske tarteletter er populære til både hverdag og fest, og du kan servere dem som forret eller hovedret alt efter anledningen. Uanset hvad, så kan du være sikker på, at de bliver spist med velbehag.

Læs mere...
Vegansk Lasagne Tæmpeh

Vegansk Lasagne

Den klassiske lasagne er en populær spise, og retten er efterhånden blevet en favorit hos mange børn og voksne. Lasagnen er derfor ofte på menuen

Læs mere...
Vegansk Kikærtegryde

Kikærtegryde

Herunder får du en opskrift på indisk kikærtegryde, der er fyldt med varme og en masse skønne krydderier. Retten er perfekt til de kølige dage,

Læs mere...